براساس مصوبه شورای عالی اداری در خرداد ماه سال گذشته ، انتصاب مدیران دولتی بر اساس شرایط پیش بینی شده در این تصویب نامه انجام خواهد شد.
'موسی مهدوی ' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا عنوان كرد: شورای عالی اداری در جلسه نهم اسفند ماه 89 به پیشنهاد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهوری و در اجرای ماده 57 قانون مدیریت خدمات كشوری، دستورالعمل اجرایی، شرایط عمومی، شایستگیهای عمومی و تخصصی و نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای را تصویب كرد.
رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: از آنجایی كه یكی از شرایط عمومی انتصاب مدیران حرفه ای گذراندن دوره های آموزشی مدیریتی مرتبط است، لازم است مدیران فعلی و همچنین افراد مستعد مدیریت، قبل از انتصاب در پست های مدیریتی دوره های آموزشی مرتبط را طی كنند.
مهدوی افزود: از این پس، ارتقای هر كارمند دولتی به مدارج مدیریتی و ارتقای هر مدیر از یك سطح به سطح دیگر، منوط به گذراندن این دوره ها خواهد بود و چنانچه كارمندانی موفق به گذراندن این دوره ها نشوند، امكان ارتقای مدیریتی آنها میسر نیست.
وی گفت: اجرای آموزش ها از 25 اسفند ماه سال گذشته در استان قم به عنوان استان پایلوت آغاز شد و از ابتدای تیر ماه اجرای این دستورالعمل در سراسر كشور عملیاتی می شود.
رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در خصوص نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای همه عناوین پستهای مدیریتی و سرپرستی دستگاههای اجرایی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات كشوری با رعایت مستثنیات ماده 117 آن، به استثنای سمتهای مدیریت سیاسی موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات كشوری و همترازان آنان، مدیران حرفهای تلقی میشوند.
مهدوی افزود: همه مدیران حرفهای دستگاه های دولتی مشمول این دسـتورالعمل در سه سطح مدیران حرفه ای ارشد، مدیران حرفه ای میانی و مدیران حرفه ای پایه طبقهبندی میشوند.
وی گفت: مدیران حرفهای ارشد شامل مدیران عامل شركت ها، روسای سازمان ها، موسسات دولتی، مراكز مستقل و سمتهای مدیریتی همسطح هستند و مدیران حرفهای میانی شامل مدیران كل و معاونین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، معاونین شركت ها، سازمان ها، موسسات دولتی و مراكز مستقل و سمتهای مدیریتی همسطح خواهند بود و مدیران حرفهای پایه شامل روسای ادارات، سرپرستان، روسای گروهها، بخشداران و معاونین آنها و سمتهای مدیریتی همسطح است.
رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: بر اساس تبصره ای از این مصوبه، همسطح كردن هر یك از اعضای هیات مدیره در سطوح مدیران حرفهای براساس درجهبندی شركتهای دولتی و همسطح كردن سمتهای مدیریتی با هر یك از سطـوح سه گانه به عهده معاونت توسعه مدیریت و سرمـایه انسانی رییسجمهوری خواهد بود.
مهدوی افزود: بر اساس تبصره دیگری از این مصوبه، دستگاههای اجرایی میتوانند در مواردی كه فرد انتخاب شده برای پستهای مدیریتی دارای توانمندی بالا بوده و شرایط لازم برای احراز سمت را دارا باشند و فقط از حداقل تجربه مورد نیاز برخوردار نباشد، شرط حداقل تجربه را با تایید شورای تحول اداری دستگاه برای مدیران پایه، تایید رییس دستگاه برای مدیران میانی و تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری برای مدیران ارشد، در مورد شخص مورد نظر حذف كنند.
وی گفت: آموزش های تربیت مدیران توسط مركز آموزش مدیریت دولتی و دفاتر آموزش و پژوهش استانداری ها با مجوز و هماهنگی مركز آموزش مدیریت دولتی و آموزش های حین انتصاب مدیران توسط مركز آموزش مدیریت دولتی و دفاتر آموزش و پژوهش استانداری ها، دستگاههای اجرایی و مراكز و موسسات آموزشی تایید صلاحیت شده برگزار می شود.
رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: برنامه درسی آموزش ها، مواد و محتوای آنها به صورت استاندارد توسط مركز آموزش مدیریت دولتی طراحی، تدوین و ابلاغ خواهد شد.
مهدوی گفت: ساعات آموزشی مدیران سیاسی 120ساعت، مدیران عالی حرفه ای 342 ساعت، مدیران میانی حرفه ای 422 ساعت و مدیران پایه حرفه ای 450 ساعت در سامانه و برنامه تربیت و آموزش مدیران پیش بینی شده است.
وی افزود: بانك اطلاعات مدیران كشور بر مبنای تكلیف قانونی ماده 55 قانون مدیریت خدمات كشوری در مركز آموزش مدیریت دولتی طراحی و اجرایی شده است و تاكنون 18 هراز نفر در آن ثبت نام كرده اند.
رییس مركز آموزش مدیریت دولتی گفت: كاركنان مستعد مدیریت و مدیرانی كه دوره های تربیت مدیر را طی كرده باشند، پس از موفقیت در آزمون، اطلاعات آموزشی آنان به عنوان حائزین شرایط مشاغل مدیریتی در این بانك ثبت می شود و اطلاعات مدیران هر استان و در هر یك از استانداری های برای بهره برداری در اختیار مدیران ارشد استانی قرار می گیرد.
اقتصام**1545**1601